FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nestle zabilježio 32,4 posto veću dobit

VEVEY, 17. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Švicarski div prehrambeneindustrije Nestle izvijestio je u srijedu o porastu neto dobiti uprvom ovogodišnjem polugodištu za 32,4 posto na godišnjoj razinizahvaljujući novim računovodstvenim pravilima koja su stupila na snagupočetkom godine.
VEVEY, 17. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Švicarski div prehrambene industrije Nestle izvijestio je u srijedu o porastu neto dobiti u prvom ovogodišnjem polugodištu za 32,4 posto na godišnjoj razini zahvaljujući novim računovodstvenim pravilima koja su stupila na snagu početkom godine.

Najveći svjetski proizvođač hrane i pića u tom je razdoblju ostvario čistu dobit u iznosu 3,68 milijardi švicarskih franaka (2,38 milijardi eura) prema 2,78 milijardi franaka zabilježenih u prvom polugodištu prošle godine.

Rast dobiti, koji je nadmašio očekivanja analitičara, odražava promjene u brojkama u 2004. za redovan otpis goodwilla, koji je ukinut s uvođenjem međunarodnih standarda financijskog izvješćivanja za izvješća o zaradama za 2005.

Nestle-ov operativni profit, koji ne podliježe računovodstvenim izmjenama, uvećan je za 3,4 posto na 5,21 milijardi franaka (3,37 milijardi eura), objavila je ta kompanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙