FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

WASHINGTON - Dvojica astronauta svemirskog broda Discovery uspješno su u subotu završili šest i pol satnu svemirsku šetnju u sklopu koje su pregledali trup broda i testirali opremu za popravak keramičkog toplinskog štita, izvijestila je NASA. Ta je tehnika vrlo važna za buduće svemirske misije kako bi posada bila spremna popraviti pukotine na osjetljivom "kosturu" broda, koje se mogu stvoriti prilikom polijetanja, što se 2003. s tragičnim posljedicama dogodilo brodu Columbia. Postaja se nalazi 358 kilometara iznad jugoistočne Azije. Tijekom 12-dnevne misije astronauti bi trebali testirati niz izmjena koje su napravljene na letjelicama nakon propasti Columbije.

LYON - Američki fotograf Spencer Tunick, poznat po skupnim fotografijama golih ljudi, pozvao je građane Lyona da mu 11. rujna poziraju u Adamovu kostimu, objavili su u subotu organizatori, napominjući da je riječ o prvome takvom događaju u Francuskoj. Umjetnik, pred kojim su se već razgolitili Londončani, Njujorčani i građani Barcelone, očekuje da će to učiniti i Francuzi u Lyonu, rekao je pokretač projekta Georges Varney-Carron. "Bez dobrovoljaca, nema umjetničkog djela. Tema ovog djela je ljudsko tijelo. Vidjet ćemo jesu li građani Lyona stidljivi", dodao je.

KAIRO - Egipatska policija uhitila je maštovite krijumčare droge koji su sakrili drogu u čarapama, u usisavaču ili ispod pulta u mesnici, objavile su egipatske novine u subotu. U prvoj aferi koju prenosi dnevni list Al-Akhbar policija je u Kairu uhitila čovjeka koji se predstavljao kao putujući trgovac pamučnih čarapa i koji je vozačima autobusa nudio čarape pune droge. Jedan drugi krijumčar uhićen je na graničnom prijelazu između Libije i Egipta. Vrećica usisavača koji je kupio već je bila puna hašiša, izvijestila je agencija Mena. Detektivi su u Aleksandriji okrili mesara koji je kupcima osim izloženih odrezaka ispod pulta nudio skrivene pakete banga, lokalne konoplje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙