FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tekstilpromet poslovao s gubitkom od 2,67 milijuna kuna

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka koja se bavi prodajomtekstilnih proizvoda, sportske odjeće i obuće Tekstilpromet d.d., uprvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s gubitkom od 2,67milijuna kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je tvrtkaostvarila neto dobit od 1,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskogizvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka koja se bavi prodajom tekstilnih proizvoda, sportske odjeće i obuće Tekstilpromet d.d., u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s gubitkom od 2,67 milijuna kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je tvrtka ostvarila neto dobit od 1,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ostvareni gubitak, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, rezultat je povećanja troškova po kamatama na kredite, nerealizirane dobiti od povezanih društava, povećanih stopa amortizacije i vrijednosnog usklađenja kupaca i robe.

Ukupni prihodi tvrtke u prvom su polugodištu iznosili 403,57 milijuna kuna i bili su gotovo dva posto manji nego u istom razdoblju prošle godine.

Na smanjenje prihoda utjecao je pad prodaje robe na domaćem i inozemnom tržištu.

Tako su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 15,5 posto, na 18,29 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u zemlji smanjeni za 1,14 posto, na 347,4 milijuna kuna.

I dalje se, napominje Uprava tvrtke u komentaru, nastavlja trend pada prometa na domaćem tržištu zbog jeftine kineske robe u velikim centrima i zbog sivog tržišta.

Ukupni rashodi Tekstilprometa u prvom su polugodištu iznosili 406,23 milijuna kuna i niži su za 0,38 posto prema istom razdoblju prošle godine.

Poslovni rashodi iznose 395,6 milijuna kuna, što je jedan posto više u odnosu na prvo polugodište prošle godine, a na povećanje operativnih troškova, objašnjava se u komentaru, utjecalo je povećanje troškova osoblja (sa 49,1 milijun kuna na 53,1 milijun), povećanje materijalnih troškova (sa 256,8 milijuna na 273,8 milijuna kuna), te povećanje troškova amortizacije (sa 12,1 na 26,6 milijuna kuna).

Prema podatcima iz izvješća, financijski su rashodi u prvom ovogodišnjem polugodištu iznosili 8,8 milijuna kuna (u isto vrijeme lani 7,5 milijuna kuna), dok su izvanredni rashodi sa prošlogodišnjih 9,4 milijuna smanjeni na 1,8 milijuna kuna.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙