FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH očekuje naknadu ratne štete od Crne Gore

PODGORICA, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina (BiH)mogla bi tražiti od Crne Gore naknadu ratne štete za područja nakojima su njeni rezervisti u sastavu JNA, tijekom rata u toj zemljisudjelovali u masovnim ubojstvima, rušenju i pljačkama.
PODGORICA, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina (BiH) mogla bi tražiti od Crne Gore naknadu ratne štete za područja na kojima su njeni rezervisti u sastavu JNA, tijekom rata u toj zemlji sudjelovali u masovnim ubojstvima, rušenju i pljačkama.

Gradonačelnik općine Ravno Nikša Matijić izjavio je podgoričkom dnevniku DAN, da bi Crna Gora trebala postupiti kao u slučaju Konavala, te je pozvao državna tijela BiH da zatraže isplatu ratne odštete "zbog dobrosusjedskih odnosa".

U općini Ravno je tijekom rata potpuno uništen stambeni i gospodarski fond, a šteta se procjenjuje na preko 100 milijuna eura.

Uz Ravno, koja se u BiH prva našla na udaru JNA, kako navode mediji, zahtjev će podnijeti još i općine Stolac, Čapljina i Mostar.

Pravni stručnjaci drže da će zbog tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore pred Sudom u Haagu, ratna odšteta biti plaćena tek ako se na sudu dokažu genocid i agresija.

Crna Gora je nedavno s Hrvatskom potpisala sporazum o isplati 375 tisuća eura za uništeni stočni fond u Grudama kod Konavala, a najavljena je i mogućnost naknade dijela štete na dubrovačkoj zračnoj luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙