FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forman će režirati film o Goyi

MADRID, 24. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Ugledni češki redateljMiloš Forman priprema se režirati film o velikom španjolskomslikarskom majstoru Franciscu de Goyi koji će biti usredotočen najedno od najkrvavijih poglavlja španjolske povijesti, Inkviziciju, a ufilmu će glumiti Javier Bardem i Natalie Portman.
MADRID, 24. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Ugledni češki redatelj Miloš Forman priprema se režirati film o velikom španjolskom slikarskom majstoru Franciscu de Goyi koji će biti usredotočen na jedno od najkrvavijih poglavlja španjolske povijesti, Inkviziciju, a u filmu će glumiti Javier Bardem i Natalie Portman.

Film "Goyini duhovi" govori o posljednjim godinama španjolske inkvizicije kada je Crkva mučila i pogubljivala one za koje je sumnjala da su Židovi. Film govori o tim događajima iz vizure velikog slikara, kojeg će glumiti Stellan Skarsgard.

Natalie Portman glumi Goyinu muzu Ines, nepravedno optuženu za herezu, dok Bardem glumi zlog svećenika brata Lorenza, objavila je u srijedu filmska kuća koja producira Formanov film.

Goya (1746-1828.) koji se smatra jednim do očeva suvremene umjetnosti, bio je odvažan i plodan dvorski slikar koji nastavio raditi sve do svoje 82. godine.

Ovaj je film prvi Formanov redateljski projekt od "Čovjeka na Mjesecu" snimljenog 1999. godine, a snimanje treba početi u rujnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙