FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I s p r a v a k vijesti HNA2646 "Ta divna splitska noć..."

ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA2646 "'Ta divna splitska noć' pobjednik Crnomorskoga filmskogfestivala" ispravno napišu ime autora filma Arsen O s t o j i ć.
ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA2646 "'Ta divna splitska noć' pobjednik Crnomorskoga filmskog festivala" ispravno napišu ime autora filma Arsen O s t o j i ć.

Ispravljena vijest glasi:

"TA DIVNA SPLITSKA NOĆ" POBJEDNIK CRNOMORSKOGA FILMSKOG FESTIVALA

ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski film "Ta divna splitska noć", u produkciji Alka filma, dobio je Grand prix za najbolji film na sinoć završenom Crnomorskom filmskom festivalu u rumunjskome gradu Constanci, priopćio je danas redatelj i scenarist toga filma Arsen Ostojić. #L#

Na Crnomorskom festivalu od 10. do 14. kolovoza prikazano je 25 filmova iz desetak zemalja.

Grand prix hrvatskom je filmu dodijelio ocjenjivački sud kojim je predsjedao poznati britanski producent Nik Powell, predsjednik Europske filmske akademije.

Osim toga, film "Ta divna splitska noć" dobio je nagradu rumunjskih filmskih kritičara, a snimatelj Mirko Pivčević osvojio je nagradu za najbolju kameru.

Nagrada za režiju pripala je Ahmetu Ulucaju iz Turske za film "Lađe bez lubenica", a nagrada za scenarij Levanu Zakaraishviliju iz Gruzije za film "Tbilisi, Tbilisi". Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Andrej Panin za ulogu u ruskom filmu "Jahač zvan smrt", u režiji Karena Shahnazarova, a nagradu za najbolju žensku ulogu rumunjska glumica Dorotheea Petre za ulogu u filmu "Rina" Ruxandre Zenide.

Nagrada publike pripala je makedonskom filmu "Velika voda" u režiji Ive Trajkova, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙