FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo utvrdilo nezakonitosti s Čačićevim poduzećem

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Saborsko Istražno povjerenstvoutvrdilo je u utorak da je bilo nezakonitosti u zaključivanju ugovorao izgradnji dviju poslovno-stambenih zgrada u Vukovaru, koje je zaMinistarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva radila tvrtka uvećinskom vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Saborsko Istražno povjerenstvo utvrdilo je u utorak da je bilo nezakonitosti u zaključivanju ugovora o izgradnji dviju poslovno-stambenih zgrada u Vukovaru, koje je za Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva radila tvrtka u većinskom vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića.

Povjerenstvo je kao nezakonito i "grubo kršenje pozitivnih zakonskih propisa" prepoznalo činjenicu da su za isti posao sklopljena dva različita ugovora - jedan s klauzulom "fiksna cijena - ključ u ruke" i drugi bez te klauzule.

Cijena toga posla se do završetka radova povećala za oko 1,3 milijuna kuna, odnosno za više od 25 posto, u odnosu na prvotno ugovorenu cijenu.

Unatoč tomu, članovi Povjerenstva nisu se mogli suglasiti je li Čačić dok je bio ministar pogodovao sklapanju toga, i drugih poslova koje su za Ministarstvo radile tvrtke iz "Coning grupe" u kojima ima vlasničke udjele.

Iako su članovi Povjerenstva iz parlamentarne većine tražili da se zaključci donesu već u utorak, predsjednik Nenad Stazić nije želio da Povjerenstvo takvu odluku donese u nepotpunom sastavu.

Odlučio je stoga, da će se o svemu glasovati u srijedu, kad se sa službenoga puta vrati HDZ-ovac Ivan Vučić.

Nezadovoljan tom činjenicom Emil Tomljanović (HDZ) napustio je sjednicu, prozivajući Stazića za "nasilje nad demokracijom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙