FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajland poziva božicu da rastjera duhove stradalih u tsunamiju

BANGKOK, 21. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Dok azijski turisti jošuvijek zaobilaze njegove obale, Tajland se za pomoć obraća poznatojkineskoj božici da rastjera duhove tisuća stradalih u tsunamiju kojije tu zemlju pogodio u prosincu prošle godine.
BANGKOK, 21. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Dok azijski turisti još uvijek zaobilaze njegove obale, Tajland se za pomoć obraća poznatoj kineskoj božici da rastjera duhove tisuća stradalih u tsunamiju koji je tu zemlju pogodio u prosincu prošle godine.

Kip božice Ruby, poznate na kineskom kao Mazu, bit će idućeg mjeseca dopremljen na otok Phuket iz kineske obalne provincije Fujian radi rituala istjerivanja duhova, izjavio je Suwalai Pinpradab iz Ministarstva turizma.

"Nakon tsunamija, Tajvanci, Honkonžani, Kinezi i drugi Azijci ne usude se doći ovdje jer ne žele boraviti na mjestu masovne pogibije", dodao je Suwalai.

Mazu, taoistička božica mora, osobito je štovana među ribarima i pomorcima u obalnim područjima južne Kine i Tajvana.

Prema službenim podacima, u nezapamćenoj katastrofi 26. prosinca prošle godine na Tajlandu je smrtno stradalo 5.395 osoba, od kojih su 2.436 bili stranci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙