FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 25. srpnja

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 25. srpnja.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 25. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik RH Stjepan Mesić primit će u posjet generala zbora Jamesa L. Jonesa, vrhovnog zapovjednika NATO-a za Europu (Pantovčak 241, u 12,15 sati)

MOTOVUN - Počinje 7. Motovun Film Festival (MFF), koji traje do 29. srpnja. Tijekom pet dana posjetitelji će imati priliku vidjeti 80-ak filmova. Međunarodni motovunski festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama. Glavna festivalska nagrada je Propeler Motovuna i dodjeljuje se najboljem filmu u glavnom programu (početak u 21,30 sati)

SPLIT - Na Carrarinoj poljani bit će izvedena prva dramska premijera 51. splitskog ljeta, "Ubu - kralj robijaš" Alfreda Jarrya u režiji Zlatka Boureka. Riječ je o objedinjenim Jarryevim tekstovima "Ubu Kralj" i "Ubu Robijaš". Kombinirajući ih, redatelj te prevoditelj i dramaturg Vladimir Gerić grade priču o okrutnom kralju lakrdijašu, koji odbacuje žezlo i lakrdijaši, da bi ga svjetina ponovno uzdigla do trona. Bourek, osim režije, potpisuje i kostimografiju i scenografiju (Carrarina poljana, 21 sat)

DUBROVNIK - Konferencija za novinare u povodu prve ovogodišnje premijerne izvedbe na 56. dubrovačkim ljetnim igrama - "Ondine" J. Giradouxa, u režiji Krešimira Dolenčića (press-centar, u 11 sati)

Dežurni urednici:

ujutro: Marija Udiljak

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Damir Margetić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙