FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 25. srpnja

ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zaponedjeljak, 25. srpnja
ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak, 25. srpnja

BAYREUTH - Hrvatski premijer Ivo Sanader nazočit će svečanom otvaranju Festivala Richarda Wagnera 2005. u Bayreuthu u Njemačkoj. Tom će se prigodom sastati s predsjednikom bavarske vlade Edmundom Stoiberom. Također će razgovarati s predsjednikom SR Njemačke Horstom Koehlerom, kao i s visokim gostima iz drugih zemalja koji će nazočiti otvaranju festivala.

FRANKFURT - Njemački kancelar Gerhard Schroeder sastat će se s poljskim predsjednikom Aleksanderom Kwasniewskim. Teme će biti bilateralni i odnosi u Europskoj uniji.

LONDON - Francuski premijer Dominique de Villepin doputovat će u posjet Velikoj Britaniji gdje će se sastati s premijerom Tonyjem Blairom. Prema očekivanjima, razgovarat će se o europskim temama, posebice o problemima oko ratifikacije europskog ustava i europskim proračunom. Kao tema će se nametnuti i borba protiv međunarodnog terorizma.

BIŠKEK - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld počinje posjet Kirgistanu. Glavna tema rezgovora s tamošnjim dužnosnicima bit će sudbina američke vojne baze u toj zemlji. Kirgistan razmišlja o mogućnosti da uskrati daljnju gostoljubivost za tu bazu koja je uspostavljena 2001. godine kao logistička pomoć američkoj invaziji na Afganistan.

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Nataša Barac

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙