FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan: tri rakete ispaljene iz Aqabe, jedan mrtav, jedan ozlijeđen

AMMAN, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nepoznati napadači ispalili suu petak najmanje tri rakete iz jordanskog lučkog grada Aqabe na Crnommoru, ciljajući vojno skladište u luci, pri čemu je poginuo jedanjordanski vojnik, a jedan je ozlijeđen, priopćila je jordanska vlada.
AMMAN, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nepoznati napadači ispalili su u petak najmanje tri rakete iz jordanskog lučkog grada Aqabe na Crnom moru, ciljajući vojno skladište u luci, pri čemu je poginuo jedan jordanski vojnik, a jedan je ozlijeđen, priopćila je jordanska vlada.

Televizija Al Arabiya ranije je javila da se eksplozija dogodila pokraj dva američka broda koja su usidrena u luci, a CNN je objavio da je do nje došlo u lučkom skladištu koje koriste američki brodovi.

"Oko 8.30 sati ujutro tri rakete tipa 'kaćuša' ispaljene su iz jednog skladišta u Aqabi, od kojih je jedna pala na vojno skladište na jednom od dokova u luci. Pritom je poginuo jedan jordanski vojnik, a još jedan je ozlijeđen", navodi se u priopćenju.

"Druga raketa pala je u blizini vojne bolnice Haye, a treća na Eilat u Izraelu", navodi se u priopćenju.

Skladište iz kojeg su ispaljene rakete unajmila su prije nekoliko dana četvorica stranih državljana egipatske i iračke nacionalnosti, rekao je glasnogovornik jordanske vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙