FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: Održana manifestacija "Oj dorati"

ŽUPANJA, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Nekoliko konjogojskih udruga izSlavonije nastupilo je danas na hipodromu Velike livade u Županji namanifestaciji pod nazivom "Oj dorati" i Memorijalu Ivana BalentovićaMašinoga".
ŽUPANJA, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Nekoliko konjogojskih udruga iz Slavonije nastupilo je danas na hipodromu Velike livade u Županji na manifestaciji pod nazivom "Oj dorati" i Memorijalu Ivana Balentovića Mašinoga".

Manifestaciju je, u nazočnosti predstavnika političkog, gospodarskog i kulturnog života Vukovarsko-srijemske županije, otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Krmek.

Tom je prigodom istaknuo važnost njegovanja i očuvanja tradicije uzgoja konja, posebice lipicanaca u tom kraju, bez kojih Šokac nije mogao zamisliti rad u polju.

Posebice je pohvalio Konjogojsku udrugu "Stari graničar", čiji su članovi pretežito mladi ljudi i koja je petu godinu prvak Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.

Manifestacija "Oj dorati" u Županji se održava petu godinu, a Memorijal Ivana Balentovića Mašinog treću godinu.

Nakon postrojavanja zaprega održana je revijalna utakmica dvoprega, a zatim i državno prvenstvo u vožnji dvoprega za juniore. U revijalnoj utakmici preciznosti nastupilo je 18 vozača dvoprega, a prvo je mjesto osvojio Marko Sekulić iz Slavonskog Kobaša. U utakmici brzine prvo je mjesto osvojio Ante Medvidović iz Sikirevaca.

Na državnom prvenstvu u vožnji dvoprega za juniore nastupilo je osam natjecatelja. Pobjednik je Adam Živić iz Sikirevaca, drugi je Marko Sekulić iz Slavonskog Kobaša, a treći Marko Kereković iz Pleternice.

Na manifestaciji je sudjelovalo dvadeset konjskih zaprega udruga iz Slavonskog Broda, Pleternice, Babine Grede, Sikirevaca, Gundinaca i Štitara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙