FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 24. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 24. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i predsjednica Vijeća Međunarodne smotre folklora Jadranka Kosor i član zagrebačkoga Gradskog poglavarstva Duško Ljuština ugostili su danas, posljednjega dana 39. međunarodne smotre folklora, u palači "Dverce" sudionike te priredbe. Uručujući zahvalnice predstavnicima 29 folklornih skupina i solo-izvođača iz Hrvatske i 18 iz inozemstva, Jadranka Kosor je rekla kako "samo čuvanjem vlastite tradicije i kulture o tome tko smo i što smo, možemo ići dalje". Obećala da će Vlada pomoći organizirati sljedeću, 40. smotru folklora. Ovogodišnja 39. međunarodna smotra folklora bila je posvećena folkloru sjeveroistočne Hrvatske i običajima Hrvata na širemu panonskom području.

PULA - Preko graničnih prijelaza u Istarskoj županiji, Plovanije, Kaštela i Požana od petka do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo 131.205 putnika od toga 122.130 inozemnih gostiju, izvjestila je danas istarska policija. U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 86.288 putnika, od toga 78.550 stranih gostiju. Prema podacima granične policije, prijepodne je bio pojačan promet na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Kaštel, pa se ulazilo u dvije prometne trake, no gužvi i čekanja nije bilo. Od inozemnih gostiju najbrojniji su, kao i uvijek, Talijani, Slovenci i Austrijanci. Najveći broj gostiju u Istru je ušao u subotu, njih više od 60 tisuća.

TROGIR - Maskirani naoružani razbojnik opljačkao je noćas trogirsku kockarnicu "Osmicu" i pobjegao s njezinom cjelodnevnom zaradom, doznaje se u splitskoj policiji. Točna svota s kojim je nepoznati muškarac pobjegao nije poznata, no nagađa se da je riječ o 100 tisuća kuna. Razbojnik je maskiran crnom kapuljačom noćas oko 3,30 sati upao u kockarnicu u Ulici kneza Trpimira i od službenice - prijeteći joj oružjem - zatražio novac. U trenutku pljačke u kockarnici su još bile dvije službenice i posjetitelj, no nitko nije ozlijeđen. Policija smatra da je razbojnik očito dobro isplanirao pljačku i da je znao raspored smjena službenika i vrijeme kada je u kockarnici najmanje posjetitelja.

ZAGREB - Da žrtve nasilja u obitelji nisu uvijek žene pokazao je sinoćnji događaj u obiteljskoj kući u Samoboru, gdje je pijana 39-godišnjakinja napala nevjenčanog supruga, gađajući ga stvarima koje su joj se našle pod rukom, a kako ju ni dolazak policije nije zaustavio, čuvari redu primijenili su sredstva prisile, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Policija je najavila da će 39-godišnjakinju danas dovesti na Prekršajni sud u Samoboru. Žene su u Hrvatskoj i dalje daleko najčešće žrtve nasilja u obitelji, no, prema podacima MUP-a, od 1999. se bilježi trend postupnog smanjenja udjela žrtava ženskog spola u ukupnom broju žrtava nasilničkog ponašanja u obitelji. Udjel žena među žrtvama 1999. je iznosio 72,43 posto, iduće godine se smanjio na 70,63 posto, 2001. na 67,75 posto, 2002. na 67,71 posto, a 2003. godine iznosio je 66,96 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙