FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. srpnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 23. srpnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - U povodu dvije prometne nesreće u kojima su u petak poginula dvojica 19-godišnjih motociklista, Ministarstvo unutarnjih poslova ponovno je pozvalo vozače da se strogo pridržavaju propisa, a osobito mlade vozače motocikala da ne voze bez kaciga. U Bušetini je poginuo Josip Jagić (1986.) koji je neprilagođenom brzinom vozio neregistrirani motocikl bez zaštitne kacige, a u Sukošanu kod Zadra Marko Grginović (1986.), koji je također vozio neregistrirani motocikl i bez zaštitne kacige. Policija apelira i na roditelje da, koliko i gdje god mogu, vode računa kako se njihova djeca uključuju u promet.

SPLIT - Na sceni u tvrđavi Gripe u petak je prikazana prva od dvije baletne premijere 51. splitskog ljeta - "Best of Veseljko Sulić" u koreografiji tog istaknutog hrvatskog baletnog umjetnika svjetskoga glasa. Obilježavajući obljetnicu, Sulić se splitskoj publici, pred kojom je prvi put i nastupio prije punih 60 godina, predstavio retrospektivom svojih najboljih koreografskih ostvarenja. Veseljko Sulić rođen je u Pučišćima na Braču, prve je plesne korake naučio u plesnoj skupini u zbjegu u El Shatu u Egiptu 1943., a 1972. osnovao je i 25 godina vodio glasoviti Nevada Dance Theatar u Las Vegasu.

ZAGREB - Na zagrebačkoj ljetnoj pozornici Gradec održana je u petak središnja svečana priredba 39. međunarodne smotre folklora, najstarije manifestacije te vrste u Hrvatskoj. Smotra se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, a ove godine posvećena je proljetnim običajima Hrvata u sjeveroistočnoj Hrvatskoj i širem panonskom prostoru - Mađarskoj, Vojvodini i sjevernoj Bosni, kao i običajima drugih naroda - Čeha, Rumunja, Bugara, Makedonaca. Priredbu je u ime pokrovitelja Hrvatskog sabora otvorila njegova potpredsjednica Vesna Pusić. Uz Hrvatsku, na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri folklora sudjeluju skupine iz još 15 zemalja. Priredbe Smotre nastavljaju se danas i sutra.

PULA - Ovogodišnja nagrada "Marijan Rotar" dodijeljena je Puljaninu Petru Krelji, filmskom autoru, redatelju i čovjeku koji je, kako se ističe u obrazloženju, odrastao s pulskim Festivalom. Nagrada "Marijan Rotar", koju grad Pula dodjeljuje drugu godinu, dobitniku je u petak u Areni uručio ravnatelj Pula film festivala Mladen Lučić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙