FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU će zabraniti uvoz peradi iz Rusije i Kazahstana

BRUXELLES, 6. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija (EU)zabranit će u petak uvoz kokoši i druge peradi te peradarskihproizvoda iz Rusije i Kazahstana kako bi spriječila širenje ptičjegripe, objavila je u subotu Europska komisija.
BRUXELLES, 6. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija (EU) zabranit će u petak uvoz kokoši i druge peradi te peradarskih proizvoda iz Rusije i Kazahstana kako bi spriječila širenje ptičje gripe, objavila je u subotu Europska komisija.

Dužnosnici Unije kažu kako je riječ o mjeri opreza, budući da u stvarnosti nema trgovine peradi između te dvije zemlje i EU-a.

"Komisija je zatražila od članica Unije odobrenje za zabranu do petka. Ako bude odobrena, odluka će stupiti na snagu toga dana", rekao je glasnogovornik Komisije Mikolaj Dowgielewicz.

To je učinjeno samo kako bi se dvije zemlje dodale na listu država iz kojih je uvoz već zabranjen - Tajlanda, Hong Konga i Kine.

Ruski i kazahstanski dužnosnici potvrdili su pojavu ptičje gripe u nekoliko ruskih regija i područja Kazahstana koje graniči s Rusijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙