FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijska vlada: Nema opasnosti od tsunamija nakon potresa

BANGKOK/NEW DELHI , 24. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Indijska vlada unedjelju je izvijestila kako nema opasnosti od tsunamija nakon potresamagnitude 7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici koji je popodne pogodiopodručje arhipelaga Nicobar, a tajlandski centar za uzbunjivanje unedjelju popodne izdao je upozorenje o mogućem podizanju morske razineu obalnim pokrajinama, ali ga ubrzo i povukao, prenose agencije.
BANGKOK/NEW DELHI , 24. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Indijska vlada u nedjelju je izvijestila kako nema opasnosti od tsunamija nakon potresa magnitude 7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici koji je popodne pogodio područje arhipelaga Nicobar, a tajlandski centar za uzbunjivanje u nedjelju popodne izdao je upozorenje o mogućem podizanju morske razine u obalnim pokrajinama, ali ga ubrzo i povukao, prenose agencije.

"Prema posljednjoj informaciji koju smo dobili od lučkih vlasti u Port Blairu, nema nikakvih podvodnih aktivnosti koje bi ukazivale na moguću pojavu tsunamija. Nastavljamo pozorno pratiti situaciju. Nema povećanja razine mora koje bi upućivalo na mogući udar tsunamija. Ne treba praviti paniku", rekao je indijski ministar znanosti Kapil Sibal.

Istodobno je direktor tajlandskog Centra za uzbunjivanje Plodprasop Surasawadi u poruci pročitanoj u programu državne televizije kazao kako "opasnost od tsunamija postoji i ukoliko se razina mora podigne, bit će pogođene pokrajine Phuket, Phang Nga, Krabi, Ranong, Satun i Trang".

"Od vlasti smo zatražili da upozore stanovništvo kako bi se moglo pripremiti za moguću evakuaciju, pridržavajući se predviđenog plana", rekao je Surasawadi. Tajlandski seizmolozi izvijestili su kako se Phuket nalazi 660 km istočno od epicentra potres koji je pogodio otočje Nicobar. No, sat vremena kasnije Tajland je povukao upozorenje.

Epicentar potresa bio je 420 kilometara južno od Port Blaira, glavnog grada regije indijske otočne regije Andaman i Nicobar. Nitko nije poginuo i zasad nije prijavljena materijalna šteta, objavile su lokalne vlasti.

Indija i Tajland su među zemljama koje su bile najteže pogođene katastrofalnim tsunamijem prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙