FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas poziva na zastavljanje naseljavanja Zapadne obale

GAZA, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abaspozvao je u subotu Izraelce da prekinu naseljavanje Zapadne obale.
GAZA, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abas pozvao je u subotu Izraelce da prekinu naseljavanje Zapadne obale.

Abas je u govoru pred palestinskim parlamentom u Gazi rekao da evakuacija naselja predstavlja "prvu etapu", a "vitalnim" je ocijenio povlačenje izraelske vojske iz svih ponovno okupiranih područja na Zapadanoj obali nakon početka Intifade u rujnu 2000. Izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, prekinuto tijekom sabata, treba se nastaviti u nedjelju.

"Izrael treba prestati naseljavanja i judaizaciju Jeruzalema. Oni koji nastave s tim aktivnostima, dokazat će da ne žele mir", rekao je predsjednik palestinske vlasti.

On je uz ostao najavio da će se parlamentarni izbori održati 25. siječnja 2006. "Izbor članova zakonodavnog vijeća Jeruzalema i na svim drugim okupiranim područjima održati će se 25. siječnja 2006". Ti izbori su početno bili predviđeni za srpanj 2005.

Tijekom Abasovog govora jedan dužnosnik vojnog ogranka Hamasa je zaprijetio da će "reagirati silom" na svaki izraelski upad u Gazu nakon povlačenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙