FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio vjerodajnice veleposlanika Austrije, Jordana, Tunisa i Šri Lanke

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesićprimio je u četvrtak vjerodajnice veleposlanice Austrije Helge Konrad,veleposlanika Jordana Rameza Goussousa, veleposlanika Tunisa MohamedaDaousa i veleposlanice Šri Lanke Aruni Yasodha Wijewardane, priopćenoje iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je u četvrtak vjerodajnice veleposlanice Austrije Helge Konrad, veleposlanika Jordana Rameza Goussousa, veleposlanika Tunisa Mohameda Daousa i veleposlanice Šri Lanke Aruni Yasodha Wijewardane, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predajući vjerodajnice predsjedniku Mesiću, nova austrijska veleposlanica naglasila je da austrijska vlada čvrsto podupire hrvatske težnje za brzim početkom pristupnih pregovora s Europskom unijom i dodala kako bi to djelovalo kao pozitivan signal za cijelu regiju, stoji u priopćenju.

Zahvalivši Austriji na otvorenom podržavanju Hrvatske na njezinom putu prema Europskoj uniji, predsjednik Mesić rekao je da na tom putu najviše trebamo učiniti mi sami preuzimajući europske standarde i prenoseći ih u sve pore društvenog, političkog i gospodarskog života Hrvatske.

Veleposlanik Hašemitske Kraljevine Jordan u svom nastupnom govoru istaknuo je sličnosti Jordana i Hrvatske, a to su veliki izgledi za budućnost, ista težnja za stabilnošću, blagostanjem i mirom u svijetu. Primajući vjerodajnice novog veleposlanika Jordana, predsjednik Mesić istaknuo je status Hrvatske kao zemlje šansi za izvaneuropske zemlje kojima možemo ponuditi kapacitete svojih luka i prednosti infrastrukture pri ulasku njihovih roba na tržište zemalja srednje i istočne Europe.

Tunis i Hrvatska trebaju ojačati svoje veze na svim područjima i udružiti svoje snage na stvaranju euromediteranskog prostora stabilnosti, sigurnosti i zajedničkog napretka za dobrobit svih naroda u regiji, naglasio je novi veleposlanik Republike Tunis. Predsjednik Mesić rekao je da Hrvatska uz srednjoeuropsku oduvijek imala i mediteransku orijentaciju, te da je nama zajedničko područje Mediterana od najveće važnosti kao golemi prirodni resurs kojega smo obavezni čuvati od zagađenja, uništenja i zloupotrebe, navodi se u priopćenju.

Prisjećajući se posjeta Predsjednika Republike Šri Lanki 2002. godine, veleposlanica Wijewardane istaknula je uvjerenje da će nastavak takvih bilateralnih kontakata na visokoj razini ojačati i proširiti postojeće odnose, te u tom smislu poslužiti kao katalizator za stvaranje intenzivnije gospodarske suradnje naših zemalja.

Kako se dalje navodi u priopćenju, primajući vjerodajnice od nove veleposlanice Šri Lanke, predsjednik Mesić istaknuo je zadovoljstvo suradnjom u multilateralnim forumima i dodao da je pred nama sve ozbiljnija obaveza suradnje u borbi protiv globalnog terorizma. "Jedino uklanjanjem kriznih žarišta, svijet će se uspješno i dugoročno moći obraniti od terorizma", rekao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙