FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadran Tvornica čarapa poslovala s dobiti od 23,68 milijuna kuna

ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Tvornica čarapa Jadran u prvih ješest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 23,68 milijuna kuna,što je za 116,3 posto više nego u istom razdoblju lani, a posljedicaje prije svega prihoda od prodaje nekretnine, podatci su izfinancijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Tvornica čarapa Jadran u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 23,68 milijuna kuna, što je za 116,3 posto više nego u istom razdoblju lani, a posljedica je prije svega prihoda od prodaje nekretnine, podatci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ukupni prihodi Jadrana povećani su za 55,5 posto i iznose 75,01 milijun kuna, što je također, kako navode, rezultat ostvarenih izvanrednih prihoda od prodaje vlastite nekretnine.

Naime, izvanredni su prihodi u prvih šest mjeseci ostvareni u iznosu od 39,5 milijuna kuna i veći su za 141,6 posto prema istom razdoblju prošle godine.

No, Jadran je povećao i prihode od prodaje.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu povećani su za 9 posto i iznose 24,4 milijuna kuna, dok su više, za 23 posto, porasli prihodi od prodaje u inozemstvu i iznose 9,5 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Jadran Tvornice čarapa u prvom su polugodištu ove godine iznosili 51,3 milijuna kuna i veći su za 38 posto od onih u isto lanjsko doba.

Pritom su izvanredni rashodi povećani sa 3,36 milijuna u prvom polugodištu lani na 12,4 milijuna u prvih šest mjeseci ove godine.

Po podatcima iz izvješća, zarada po dionici u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci iznosila 167,3 kune.

Izvješće za prvo polugodište odnosi se na grupu Jadran, u kojoj su uz istoimenu tvornicu čarapa i tvrtka Posrednik d.o.o. Prema objašnjenjima iz izvješća, dobit od 23,69 milijuna kuna odnosi se na grupu, pri čemu je tvornica čarapa Jadran prvo polugodište poslovala s dobiti od 23,81 milijuna kuna, dok je Posrednik poslovao s gubitkom od 126,68 tisuća kuna.

Tvornica čarapa Jadran je u prvih šest mjeseci ove godine proizvela 8,46 milijuna pari čarapa, od čega se 90 posto proizvodnje odnosi na ženske čarape.

Uprava tvrtke u komentaru izvješća ističe kako su nastavljene aktivnosti vezane za proširenje vlastite maloprodaje, te aktivnosti vezane za bolju obradu domaćeg tržišta i povećanju konkurentnosti.

Po podatcima iz izvješća, najveći dioničari Jadrana su zagrebačka tvrtka Bamatex (24,69 posto), Fokus Medical iz Sesveta (21,64 posto), Hrvatski fond za privatizaciju (19,82 posto), Lucidus (10,01 posto), itd.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙