FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: nastup indijske umjetnice Kandan

DUBROVNIK, 19. kolovoza 2005. (Hina) - U okviru 56. Dubrovačkih ljetnihigara večeras će na terasi tvrđave Revelin nastupit indijska umjetnicaSnehalatha Kandan koja će izvesti 15 točaka klasičnog indijskog plesabharatha natyam.
DUBROVNIK, 19. kolovoza 2005. (Hina) - U okviru 56. Dubrovačkih ljetnih igara večeras će na terasi tvrđave Revelin nastupit indijska umjetnica Snehalatha Kandan koja će izvesti 15 točaka klasičnog indijskog plesa bharatha natyam.

Po rijčima intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera suradnja s indijskim umjetnicima uspješno se nastavlja i ove godine.

Pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan najavio je intenziviranje kulturne suradnje Hrvatske i Indije te naglasio kako je najbolji primjer za to hrvatski film koji u toj zemlji uspješno pronalazi svoju publiku.

Indijska umjetnica Snehalatha Kandan je voditeljica ansambla, glavna plesačica i sviračica indijskih instrumenata koja je studirala ples na Umjetničkoj akademiji u Chenaiu. Dosad je ostvarila više od 150 nastupa u najpoznatijim indijskim i svjetskim pozornicama a dobitnica je niz nagrada i priznanja.

Ples kojim će se predstaviti, rečeno je, najstarija je indijska plesna forma, a osim plesa obuhvaća i elemente glume, drame i glazbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙