FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turopoljski folklorni ansambl osvojio Grand prix

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Folklorni ansambl "Turopolje" izVelike Gorice osvojio je Grand prix na 42. tradicionalnom tjednukulture koji se održava u poljskom skijalištu Beskidzkieju na 16.međunarodnom susretu folklora u mjestu Žywiecu, priopćio je Ansamblnakon povratka.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Folklorni ansambl "Turopolje" iz Velike Gorice osvojio je Grand prix na 42. tradicionalnom tjednu kulture koji se održava u poljskom skijalištu Beskidzkieju na 16. međunarodnom susretu folklora u mjestu Žywiecu, priopćio je Ansambl nakon povratka.

Za Grand prix natjecalo se 17 folklornih skupina, podsjeća Ansambl u priopćenju, dodajući da se svaka skupina trebala predstaviti u cjelovitom četrdesetminutnom programu.

Na folklorno-glazbenim susretima u Poljskoj, koji su se održavali od 29. srpnja do 8. kolovoza, sudjelovalo je 87 folklornih skupina, pjevačkih zborova, instrumentalnih orkestara, klapa i drugih glazbenih skupina iz Poljske, Hrvatske, Češke, Estonije, Francuske, Litve, Makedonije, Meksika, Portugala, Slovenije, Slovačke, Ukrajine, Italije, Mađarske i Polinezijskoga otočja.

Folklorni ansambl "Turopolje" nastupao je 11 puta po mjestima Wislu, Szcyrku, Žywiecu, Markowu Podhalnku, Oswiecu i Bielsko-Biali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙