FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko ljeto: gostovanje Grand Rapids Ballet Company iz Michingana

SPLIT,10. kolovoza 2005.(Hina) - U sklopu 51. Splitskog ljeta večerasje na tvrđavi Gripe gostovala jedna od najznačajnijih baletnih školaSjedinjenih američkih država - Grand Rapids Ballet Company izMichigana.
SPLIT,10. kolovoza 2005.(Hina) - U sklopu 51. Splitskog ljeta večeras je na tvrđavi Gripe gostovala jedna od najznačajnijih baletnih škola Sjedinjenih američkih država - Grand Rapids Ballet Company iz Michigana.

Splitskoj su se publici, na jednoj od postaja njihove europske turneje, predstavili četirima koreografskim točkama na glazbu Bacha, Ecclesa, Flecka, Clifforda, Reinhardta i Šostakoviča.

Ta plesna skupina djeluje već 33 godine i jedina je profesionalna baletna trupa u Michiganu. U svojem repertoaru njeguju i klasični i suvremeni balet, premda većinu svojih izvedbi temelje na američkom jazzu. Takvim su se izborom točaka predstavili i večeras u Splitu.

Trupu čini deset studenata od 14 do 18 godina i pet profesionalnih plesača.

Polaznici škole Grand Rapids Ballet Company cijenjeni su u svijetu baletne umjetnosti te kao vrhunski plesači dobivaju angažmane u velikim trupama.

Najveći profesionalni uzlet Grand Rapids doživljava od 1998. godine, kada je umjetničkim ravnateljem postao jedan od najcjenjenijih plesnih stručnjaka i koreografa u SAD-u Gordon Pierce Schmidt, u čijim je dvjema koreografijama mogla uživati i publika na tvrđavi Gripe.

Predstavom Grand Rapids Ballet Company zatvoren je baletni program ovogodišnjega Splitskog ljeta koji je obilježen dvjema premijerama domaćega ansambla te brojnim zanimljivim gostovanjima od kojih je najznačajniji nastup Kirov baleta Mariinskog teatra iz Sankt Petersburga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙