FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povlačenje iz Gaze: Annan pozdravio "hrabru" odluku Sharona

NEW YORK, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanpozdravio je u četvrtak "hrabru" odluku izraelskog premijera ArielaSharona da se izvede povlačenje bez presedana s teritorija koje jeokupirao Izrael te je pozvao obje strane na "suzdržanost" tijekomrazdoblja tranzicije.
NEW YORK, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozdravio je u četvrtak "hrabru" odluku izraelskog premijera Ariela Sharona da se izvede povlačenje bez presedana s teritorija koje je okupirao Izrael te je pozvao obje strane na "suzdržanost" tijekom razdoblja tranzicije.

"Za izgradnju mira na Bliskom istoku biti će potrebno da dužnosnici obiju strana pruže dokaze volje, razbora i odgovornosti prihvaćajući žrtve za dobrobit sviju", rekao je u svom priopćenju glavni tajnik svjetske organizacije dodajući kako u tom kontekstu pozdravlja "hrabru odluku premijera Sharona da pokrene teški proces povlačenja iz Gaze i sa Zapadne obale".

Nazvavši napad židovskog naseljenika 17. kolovoza u kojem su ubijena četiri Palestinca "terorističkim djelom", Annan je ocijenio kako je uspješno povlačenje iz pojasa Gaze prvi korak ka uspjehu mirovnog procesa. On je istaknuo da palestinske vlasti sada imaju priliku pokazati svoja nastojanja na izgradnji mira i sigurnosti gradeći u Gazi nakon povlačenja državu prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙