FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojna parada islamskog Džihada prvi put u Gazi

GAZA, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Radikalna skupina islamski Džihadorganizirala je u srijedu vojnu paradu u pojasu Gaze radi proslave"pobjede", u trenutku kad se Izrael povlači s palestinskog teritorijanakon 38 godina okupacije.
GAZA, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Radikalna skupina islamski Džihad organizirala je u srijedu vojnu paradu u pojasu Gaze radi proslave "pobjede", u trenutku kad se Izrael povlači s palestinskog teritorija nakon 38 godina okupacije.

Pedesetak brodova s više desetaka boraca Džihada naoružanih kalašnjikovima i minobacačima, s palestinskim zastavama, plovilo je na oko 500 metara od obale, javlja agencija France presse.

"Dočepali smo se ove pobjede našom krvlju i vratili našu neustrašivu Gazu", vikali su borci Džihada.

Prisustvujući s više stotina aktivista i simpatizera Džihada paradi s obale, jedan od šefova pokreta Mohamad Al-Hindi kazao je da to predstavlja "značajnu poruku svijetu da će palestinski narod nastaviti s otporom do oslobađanja sve svoje zemlje".

Izraelska obalna straža patrolira u vodama pokraj pojasa Gaze i sprječava palestinska plovila da se udalje od obale više od deset pomorskih milja.

Palestinci zahtijevaju odlazak izraelske mornarice iz teritorijalnih voda u pojasu Gaze u okviru njihova povlačenja, ali Izrael još nije službeno priopćio svoje namjere po tom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙