FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi međupalestinski sukobi unatoč sporazumu

GAZA, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sukobi u kojima je bilo sedamranjenih izbili su u srijedu ujutro u Gazi između islamističkogpokreta Hamas i Fatah čelnika Mahmuda Abasa, tek nekoliko sati nakonzaključivanja sporazuma o njihovu prekidu.
GAZA, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sukobi u kojima je bilo sedam ranjenih izbili su u srijedu ujutro u Gazi između islamističkog pokreta Hamas i Fatah čelnika Mahmuda Abasa, tek nekoliko sati nakon zaključivanja sporazuma o njihovu prekidu.

Najmanje sedam osoba je ranjeno u pucnjavi između oružanih članova Hamasa i tjelesnih čuvara u blizini kuća šefa sigurnosne službe Rašida Abu Šbaka i dužnosnika Fataha u Gazi Abdalaha Franjia, prema sigurnosnim i izvorima Hamasa.

Snage sigurnosti i Hamas međusobno su se optužili za izazivanje najnovijeg nasilja.

Glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zohri potvrdio je da su policajci prvi pucali na članove Hamasa koji su se automobilom kretali ispred kuće Abu Šbaka na jugu Gaze te da je jedan od tjelesnih čuvara Franjija otvorio vatru na automobil Hamasa.

"Sukobi su izbili kad su članovi Preventivne sigurnosti pucali na pripadnike Hamasa od čega ih je četiri ranjeno", kazao je Abu Zohri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙