FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 21. srpnja

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za četvrtak, 21. srpnja.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za četvrtak, 21. srpnja.

ZAGREB - Program suradnje između hrvatskog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva zapošljavanja, rada i socijalne kohezije Francuske potpisat će u Zagrebu predstavnici tih ministarstava. Cilj potpisivanja sporazuma je unapređenje suradnje između dvaju ministarstava, razmjena iskustva na području sigurnosti i zaštite na radu, tehnička podrška, potvrđivanje profesionalnih iskustava te prilagodbe stručne izobrazbe potrebama tržišta rada. Očekuje se da će Program suradnje doprinijeti potpunom usvajanju pravne stečevine europske zajednice za područje zaštite na radu, razviti metode i zajedničke instrumente za potvrđivanje profesionalnog iskustva te razviti metode i sredstva koja omogućavaju bolje prilagođavanje stručne izobrazbe potražnji poslodavaca i sustavu rada i zapošljavanja. Nakon potpisivanja sporazuma predviđene su izjave za medije (12,00 sati, Mala dvorana Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Tržišna vrijednost ukupno 1.044 vrijednosnih papira u Hrvatskoj iznosila je na kraju lipnja ove godine 189,9 milijardi kuna, odnosno gotovo 22 posto više od njihove nominalne vrijednosti, koja ukupno iznosi 155,9 milijardi kuna, podaci su iz Statističkog biltena Središnje depozitarne agencije (SDA). Pritom je tržišna vrijednost ukupno 940 dionica 153,7 milijarde kuna ili čak 80,96 posto od ukupnog iznosa. Tržišna vrijednost svih 49 obveznica iznosi pak 23,11 milijardi kuna (12,17 posto), zapisa 12,9 milijardi kuna (6,8 posto), dok se na ostale vrijednosne papire odnosi 125,86 milijuna kuna ili 0,07 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj su u 2004. prodana 333 stana na kojima je postojalo stanarsko pravo, po prosječnoj cijeni od oko 932 kune po četvornom metru, što znači da stan od prosječnih 58 kvadrata svoje vlasnike stoji, u prosjeku, tek nešto malo više od 54 tisuće kuna. Pritom je 117 stanova ili njih 35 posto kupljeno jednokratnom uplatom, sa popustom, za ukupno 4,7 milijuna kuna, a 214 stanova, ukupne otkupne cijene od 13,3 milijuna kuna, plaćat će se dugoročnom otplatom, podaci su koje je objavio Državni zavod za statistiku. Podatke o prodaji stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo, napominju iz Zavoda, dala su državna odvjetništva, a izvještajem su obuhvaćeni svi stanovi prodani zaštićenim najmoprimcima koji su prodani na temelj Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙