FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: počela predistraga protiv bivše sutkinje Domić

SPLIT, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Saslušanjem bivše predsjednicesupetarskog Općinskog suda Ivane Domić danas je na splitskomŽupanijskom sudu počeo predistražni postupak zbog sumnje da je Domićzloporabom položaja i ovlasti pogodovala pojedincima da na nezakonitnačin postanu vlasnici zemljišta na otoku Braču.
SPLIT, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Saslušanjem bivše predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić danas je na splitskom Županijskom sudu počeo predistražni postupak zbog sumnje da je Domić zloporabom položaja i ovlasti pogodovala pojedincima da na nezakonit način postanu vlasnici zemljišta na otoku Braču.

Ivanu Domić saslušao je istražni sudac Stanko Grbavac koji je Hini izjavio da je razriješena sutkinja odbacila krivnju za ukupno 16 kažnjivih djela za koja ju se tereti, rekavši da je sve radila po zakonu i savjesti.

Osim te izjave, dodao je sudac, Domić nije dalje odgovarala na njegova pitanja, iskoristivši zakonsko pravo da se brani šutnjom.

Predistražne radnje na Županijskom sudu u Splitu nastavljaju se sutra ispitivanjem ostalih 14 osumnjičenih koji se, kao i Domić, terete za zloporabu položaja i ovlasti.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt prošle je godine Ivanu Domić razriješila dužnosti predsjednice supetarskog suda, a Državno sudbeno vijeće u lipnju ove godine razriješilo ju je i sudačke dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙