FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski parlament prihvatio reformu pravosuđa

RIM, 20. srpnja 2005. (Hina) - Zastupnički dom talijanskog parlamentau srijedu navečer je konačno usvojio reformu pravosuđa protiv koje suse izjasnili talijanski suci i tužitelji, te stranke oporbenog lijevogcentra.
RIM, 20. srpnja 2005. (Hina) - Zastupnički dom talijanskog parlamenta u srijedu navečer je konačno usvojio reformu pravosuđa protiv koje su se izjasnili talijanski suci i tužitelji, te stranke oporbenog lijevog centra.

S 284 glasa "za", 219 "protiv" i četiri suzdržana Zastupnički dom je usvojio reformu pravosuđa nakon što ju je usvojio i Senat. Reforma je na raspravi bila tri godine i prošla je kroz sedam glasovanja u parlamentarnim domovima. Prošle je godine parlament glasovima stranaka većinske koalicije desnog centra usvojio reformu, ali novi zakon nije htio supotpisati predsjednik republike Carlo Azeglio Ciampi i u prosincu je zakon vratio u parlament na doradu ocjenivši neke njegove članke protuustavnima.

U srijedu usvojen zakon samo je neznatno izmijenjen, a oporbeni lijevi centar drži da nije štovano uputstvo predsjednika republike. Suci i tužitelji su tijekom tri godine rasprave o reformi čak četiri puta štrajkali.

Premijer Silvio Berlusconi je ocijenio reformu kao prvi važni korak prema "pravednoj pravdi i procesima koji će se završavati na vrijeme", te je za tužitelje i suce kazao da su "prebliski strankama oporbe".

"Politizirane uopćene optužbe oduzimaju legitimitet sucima i tužiteljima i dokazuje kako je reforma pravosuđa uvedena kao kaznena mjera", kazao je večeras predsjednik nacionalne udruge sudaca i tužitelja, Ciro Riviezzo komentirajući riječi Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙