FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kinezi kaznili svoje košarkaše zbog tuče sa Portorikancima

PEKING, 5. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Kineski košarkaški savez novčanoje kaznio 14 svojih reprezentativaca koji su se prije nekoliko dana napripremnoj utakmici u Pekingu potukli sa košarkašima Portorika.
PEKING, 5. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Kineski košarkaški savez novčano je kaznio 14 svojih reprezentativaca koji su se prije nekoliko dana na pripremnoj utakmici u Pekingu potukli sa košarkašima Portorika.

Kinezi su tučnjavu nazvali "nacionalnom sramotom koja je ugrozila ugled Kine i Pekinga kao domaćina Olimpijskih igara 2008", no nisu suspendirali nijednog od 14 košarkaša, koji su kažnjeni sa ukupno 17.600 eura.

Do tučnjave je došlo nakon grubog krekršaja Portorikanca Manuela Narvaeza nad Yi Jianlianom, kojem su upomoć s klupe pritekla dvojica Kineza. Uskoro je u dvorani nastala opća tučnjava, u kojoj su sudjelovali i gledatelji, koji su plastičnim bocama, hranom i drugim predmetima gađali Portorikance. Suci su odsvirali kraj minutu i pol prije kraja utakmice kod rezultata 91:80 za Kinu.

Kineski košarkaši su često upleteni u izgrede, pa su se tako 2001. na Azijskome prvenstvu u Šangaju potukli sa igračima Libanona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙