FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak pregovora o reformi policije BiH bit će u Mostaru

BANJA LUKA, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Razgovori o reformi policije uBiH, koji su započeti u srijedu na Mrakovici, nastavit će se 23.kolovoza u Mostaru, priopćio je ured vlade Republike Srpske za odnoses javnošću u četvrtak u Banjoj Luci .
BANJA LUKA, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Razgovori o reformi policije u BiH, koji su započeti u srijedu na Mrakovici, nastavit će se 23. kolovoza u Mostaru, priopćio je ured vlade Republike Srpske za odnose s javnošću u četvrtak u Banjoj Luci .

"Sama činjenica da smo do kasno u noć radili i da smo se dogovorili o nastavku pregovora u Mostaru ipak govori o jednoj afirmativnoj atmosferi", rekao je, nakon završenih razgovora, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić. On je pojasnio kako je dogovoreno da se javno ne publiciraju detalji jučerašnjih razgovora.

U razgovorima na Mrakovici, koje je organizirao premijer RS Pero Bukejlović, sudjelovali su predstavnici vlade Republike Srpske (premijer i ministri unutarnjih poslova i financija Darko Matijašević i Svetlana Cenić), vlade Federacije BiH (šef MUP-a Mevludin Halilović, te ministri policije Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona Muhidin Alić i Tomislav Martinović) te predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić, ministar sigurnosti BiH Bariša Čolak, i direktor državne Agencije za istrage i zaštitu Sredoje Nović.

Na Mrakovici se u srijedu raspravljalo o reformi policijskih struktura u BiH kako bi se ispunile preostale obveze iz Studije o izvodljivosti i otvorili pregovori o Sporazumu o procesu stabilizacije i pridruživanja BiH Europskoj uniji.

Europska komisija ustraje na prihvaćanju tri načela EU koji podrazumijevaju prenošenje policijskih nadležnosti s entiteta na državu, operativni ustroj policije u deset regija koje će prelaziti entitetsku granicu i depolitizaciju policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙