FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haaški optuženik Milan Lukić nema državljanstvo SCG

BEOGRAD,13. kolovoza 2005.(Hina) - Haaški optuženik Milan Lukić, uhićenprije nekoliko dana u Argentini, nema državljanstvo Srbije i CrneGore, izjavio je u subotu predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnjus Haaškim tribunalom i ministar za ljudska i manjinska prava RasimLjajić.
BEOGRAD,13. kolovoza 2005.(Hina) - Haaški optuženik Milan Lukić, uhićen prije nekoliko dana u Argentini, nema državljanstvo Srbije i Crne Gore, izjavio je u subotu predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom i ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava zatražilo je od državnih organa potrebnu dokumentaciju za podnošenje zahtjeva za Lukićevo izručenje, ali je od MUP-a Srbije stigao odgovor da se on ne vodi u knjizi državljana SCG, kazao je Ljajić agenciji Beta.

Prema Ljajićevim riječima, ta činjenica neće utjecati na podnošenje zahtjeva za Lukićevo izručenje.

"Možemo tražiti izručenje i naših i stranih državljana ako se protiv njih vodi kazneni postupak", istakao je Ljajić, dodajući da je zahtjev za izručenje Lukića pravno utemeljen, te će ga SCG argentinskim vlastima uputiti idućega tjedna.

Lukić je nedavno, u ponovljenom suđenju, u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Sjeverinu, te bi on - ukoliko bi ga argentinske vlasti izručile SCG - mogao tražiti ponovno suđenje.

Ljajić je, inače, ranije ocijenio da je malo vjerojatno da će Lukić biti izručen SCG, s obzirom da Haaški sud, pred kojim je Lukić optužen za ratne zločine u Višegradu 1992. godine, ima prioritet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙