FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentati u Londonu: egipatski biokemičar oslobođen sumnje

KAIRO, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Egipatskog biokemičara Magdhijael-Nachara egipatski su istražitelji oslobodili optužbe za umiješanostu krvave atentate u Londonu, izjavili su za AFP sigurnosni izvori.
KAIRO, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Egipatskog biokemičara Magdhija el-Nachara egipatski su istražitelji oslobodili optužbe za umiješanost u krvave atentate u Londonu, izjavili su za AFP sigurnosni izvori.

"Istraga nepobitno pokazuje" da Magdi Nachar (33) koji je u četvrtak uhićen u Kairu "nije imao nikakvu ulogu" u atentatima od 7. srpnja u kojima je u Londonu smrtno stradalo 56 osoba, izvijestili su izvori.

Isti izvori napominju da su britanske vlasti nakon razmjene informacija s egipatskim dužnosnicima potvrdile neumiješanost egipatskog znanstvenika.

I ministar unutarnjih poslova Habib al-Adly je rekao da Nashar nije "bio ni u kakvoj vezi s mrežom Al-Qaidom", ocijenivši da su napisi u egipatskom tisku koji ga navode kao mogućeg organizatora atentata, "potpuno neutemeljeni".

Britanske vlasti nisu službeno optužile Magdija Nashara, ali su novine pisale da je u njegovoj kući u Leedsu (300 kilometara sjeverno od Londona) pronađen eksploziv.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙