FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA1306 "AMERIČKI DUŽNOSNICI O SMRTI NOVINARA..."

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA1306 isprave ime umrlog američkog novinara tako da umjesto Janningsupišu Jennings.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA1306 isprave ime umrlog američkog novinara tako da umjesto Jannings upišu Jennings.

Vijest ispravno glasi:

AMERIČKI DUŽNOSNICI O SMRTI NOVINARA PETERA JENNINGSA

WASHINGTON, 9. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Američki predsjednik Georg Bush prisjetio se u ponedjeljak preminulog ABC-ovog voditelja Petera Jenningsa kao istaknutog novinara koji je postao poznato lice u milijunima kućanstava.#L#

"Peter Jennings imao je dugu i istaknutu karijeru kao novinar. Pokrivao je mnoge značajne događaje od kojih su mnogi pomogli definirati svijet kakvim ga danas znamo", ustvrdio je predsjednik Bush.

Državna tajnica Condoleezza Rice Jenningsa je nazvala svojim "bliskim osobnim prijateljem", rekavši da je predstavljao sve najbolje u novinarstvu.

Legenda američkog televizijskog novinarstva Peter Jennings (67) umro je u nedjelju u svom domu u New Yorku od raka pluća. U novinarstvu je proveo više od 40 godina, a 22 godine bio je urednik i voditelj središnje ABC-ove večernje informativne emisije "World News Tonight".

Rođeni Kanađanin na televizijski kanal ABC došao je 1964., a ubrzo se svrstao uz bok velikana televizijskog novinarstva koje je u to vrijeme predvodio CBS-ov Walter Cronkite.

Bio je i osnivač prvog američkog televizijskog dopisništva u nekoj arapskoj zemlji, provevši od 1968. sedam godina kao šef ABC-ovog ureda u Bejrutu. Veliku ulogu odigrao je i u pokrivanju ljetne olimpijade u Muenchenu, kada su zatočeni izraleski atletičari. Nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. Jennings je vodio ABC-ove emisije više od 60 sati.

"Peter je umro okružen obitelji, bez boli i u miru. Znao je da je proživio dobar život", istaknula je njegova obitelj u izjavi.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙