FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjesto ključem ulazak u zgradu otiskom prsta

VANCOUVER, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nova stambena zgrada uzapadnoj Kanadi bit će prva na svijetu u kojoj će ključeve zamijenitibiometrički sustav koji čita otiske prstiju svojih stanara, izjavio jeinvestitor u ponedjeljak.
VANCOUVER, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nova stambena zgrada u zapadnoj Kanadi bit će prva na svijetu u kojoj će ključeve zamijeniti biometrički sustav koji čita otiske prstiju svojih stanara, izjavio je investitor u ponedjeljak.

Umjesto kopanja po džepovima ili torbi u potrazi za ključevima, stanari će jednostavnim dodirom prstom moći ući u zgradu koja se još gradi u Yaletownu, otmjenoj vancouverskoj četvrti.

"Tehnologija koja se uglavnom koristi u zgradama visoke sigurnosti postala je jeftinija, a svi se brinu za sigurnost", objasnio je investitor James Schouw. "Više nema straha od gubljenja ključeva", rekao je.

Čitači otiska bit će postavljeni na ulazu, u garaži i dizalima.

Neke potencijalne kupce zanimalo je kako će njihovi gosti ući u zgradu pretvorenu u digitalnu tvrđavu, dodao je Schouw i objasnio kako će za to postojati vratar koji će skenirati njihove otiske i omogućiti im pristup u zgradu.

Sedamdeset i jedan stan stajat će između između 500.000 i 3,5 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙