FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drniš: otvoren obnovljeni i prošireni dječji vrtić

DRNIŠ, 27. srpnja 2005. (Hina) - U Drnišu je danas svečano otvorenobnovljeni i prošireni Dječji vrtić. Uklanjanje ratnih šteta na vrtićugrad Drniš i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitkafinanciralo je s tri milijuna kuna, a opremanje prve etaže američkarazvojna agencija USAID.
DRNIŠ, 27. srpnja 2005. (Hina) - U Drnišu je danas svečano otvoren obnovljeni i prošireni Dječji vrtić. Uklanjanje ratnih šteta na vrtiću grad Drniš i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka financiralo je s tri milijuna kuna, a opremanje prve etaže američka razvojna agencija USAID.

U vrtić će od nove školske godine biti smješteno 166 djece, a otvorio ga je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Izrazivši zadovoljstvo što se vrtić otvara uoči 10. obljetnice oslobođenja Drniša, ministar Kalmeta je kazao kako je u razvojne projekte obnove na drniškom području samo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka do sada uložilo 31 milijun kuna, a sada ulaže oko pet milijuna kuna u obnovu zgrada u Drnišu.

Kalmeta je najavio potporu razvojnim projektima lokalne zajednice vrijednim oko 93 milijuna kuna koje je Drniš prijavio za financiranje iz predpristupnih fondova EU-a.

Na jesen počinje gradnja tunela kroz brdo Trtar nedaleko od Šibenika, kako bi i drniško područje bilo spojeno s autocestom Zagreb - Split, te rekonstrukcija državne ceste Šibenik - Drniš - Knin, istaknuo je ministar.

Gradonačelnik Ante Dželalija izrazio je zadovoljstvo što će drniška djeca napokon biti u cjelovitu objektu. Podsjetio je da je u dograđenu dijelu prostor za šest novih odgojnih skupina, za upravu vrtića, odgojitelje i stručno pedagoško osoblje.

Dograđenu drugu etažu blagoslovio je drniški župnik fra Mate Gverić.

Svečanosti je nazočio i šibensko-kninski župan Duje Stančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙