FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

RIJEKA - Saborski zastupnik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš uputio je danas Vladi i Saboru zastupničko pitanje koja je vrijednost Liburnia Riviera Hotela (LRH) ocijenjena vjerodostojnom pri donošenju odluke o prijenosu vlasništva te tvrtke na holdinge Dom i SN. U upitu je zatražio odgovor tko je procijenio vrijednost Liburnia Riviera Hotela te na osnovi kojeg je argumenta Vlada odlučila da "ne poštuje i praktično odbaci nalaz Državne revizije po kojem državnog duga prema fondovima, sada holdinzima Dom i SN, nema." Od predsjednika Vlade i Sabora očekuje hitne mjere u zaštiti državnih interesa.

OPATIJA - Iz opatijske gradske uprave danas popodne medijima je dostavljeno pismo u kojem gradonačelnik Amir Muzur potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damiru Polančecu iznosi sajalište stručnog tima gradskog Poglavatsva o "nezakonitu ustupanju 84,58 post5o dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) holdinzima Dom i SN." U pismu se, među ostalim, navodi da su nakon stupanja na snagu Zakona o Hrvatskoom fondu za privatizaciju ostale na snazi odredbe Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća po kojima slijedi da se prodaja trgovačkog društva u idealnom dijelu, odnosno dionica trgovačkog društva s kojima raspolaže Hrvatski fond za privatizaciju može valjano i zakonito izvršiti isključivo javnom dražbom ili nakon javnog prikupljanja ponuda više ponuditelja bez javne dražbe.

ŽUPANJA - Radnici županjske Sladorane danas su održali skup s kojega su Vladi uputili zahtjev da se odluka o prodaji Sladorane ne donosi bez usuglašavanja s njima. Skup je održan u povodu jučerašnjeg objavljivanja javnog poziva Hrvatskog fonda za privatizaciju za podnošenje ponuda za kupnju dionica županjske Sladorane u vrijednosti 68,10 posto vrijednosti temeljnog kapitala te tvrtke. Radnici Sladorane izrazili su nezadovoljstvo jer je, kako ističu, administracija Hrvatskog fonda za privatizaciju jednostrano, bez prethodnog usuglašavanja s predstavnicima radnika i kooperanata županjske Sladorane, pripremila prijedlog prodaje dionica društva, a oni su o tome doznali iz medija.

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske na današnjoj telefonskoj sjednici donijela je odluku o dodjeli humanitarne pomoći Bugarskoj i Rumunjskoj, koje su pogođene poplavama, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću. Pomoć se dodjeljuje iz državnih robnih zaliha, u ukupnoj je vrijednosti 532.744,72 kune, a sastoji se od poljskih ležajeva, deka, jastuka, jastučnica i plahti.

OSIJEK - Svinjska kuga je životinjska bolest koja nije opasna za ljude, no valja biti na oprezu zbog sekundarnih infekcija, odnosno bakterija koje meso bolesnih životinja može sadržavati, kaže ravnatelj Hrvatske agencije za hranu Boris Antunović u povodu jučerašnje vijesti kako se sumnja da se ta bolest pojavila u jednom domaćinstvu na županjskom području. Ravnatelj Hrvatske agencije za hranu, kojoj je zadaća i brzo uzbunjivanje u slučaju bilo kakve ugroze čovjeka i životinja, ističe da se "u slučaju pojave klasične svinjske kuge provode mjere kao i u EU, kao što je usmrćivanje i neškodljivo uklanjanje svih svinja na zaraženim gospodarstvima kao i na gospodarstvima koja su bila u izravnom ili neizravnom kontaktu sa zaraženim svinjama, kao i svih svinja u krugu od jednog kilometra od žarišta".

ZAGREB - Među radnjama koje je Državno odvjetništvo zatražilo od policije u rasvjetljevanju "slučaja Kruljac" je i razgovor s Tomislavom Abramovićem, doznaje se danas u Državnom odvjetništvu. Umirovljeni gardist Abramović u medijima je istupio kao osoba koja je izvršila zapovjed generala Mladena Kruljca, no suprotno optužbama tvrdi da nije pucao "u civila i starca već u naoružanog četnika". Za ratni zločin protiv civila generala Kruljca je optužio bivši pripadnik 3. gardijske brigade Želimir Dragičević. Zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel kazao je da zatražene radnje predviđaju i razgovore sa svjedocima, pa tako i Tomislavom Abramovićem. Ponovio je da će nakon što policija obavi svoj dio posla tužiteljstvo odlučiti o utemeljenosti optužbi protiv Kruljca.

ZAGREB - Slobodanu Davidoviću (52), osumnjičenom da je kao pripadnik srpske specijalne postrojbe "Škorpioni" sudjelovao u ubojstvu Bošnjaka nakon pada Srebrenice i 1991. mučio zarobljene hrvatske vojnike danas je produžen pritvor za mjesec dana, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Renata Miličević Hini je izjavila da je Davidoviću pritvor produljen zbog opasnosti da pobjegne, utjecaja na dokaze i svjedoke te posebno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela. Iz istih razloga Davidović je zadržan u pritvoru i kada je protiv njega pokrenuta istraga zbog zločina nad srebreničkim Bošnjacima.

ZAGREB - SDP u kampanji 2000. godine nije primio nikakvu donaciju Darka Ostoje, njegova fonda ili tvrtaka u kojima njegov fond ima vlasnički udio, priopćio je danas poslovni direktor SDP-a Gordan Maras. Poslovni direktor SDP-a time je reagirao na Ostojin intervju objavljen u jednom današnjem dnevniku u kome je, odgovarajući na pitanje novinara koliko su puta njegove tvrtke ili fondovi donirali novac HDZ-u prije kampanje 2003., rekao da su za prethodnu kampanju također davali pomoć, te kako misli da je tada pomoć dobio i SDP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙