FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: porast pismonosnih usluga u prvom polugodištu

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je u prvom ovogodišnjempolugodištu ukupno realizirano 175,36 milijuna pismonosnih usluga, štoje 10,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, objavio je Državnizavod za statistiku.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je u prvom ovogodišnjem polugodištu ukupno realizirano 175,36 milijuna pismonosnih usluga, što je 10,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, objavio je Državni zavod za statistiku.

Polovica ukupnog polugodišnjeg prometa pismonosnih usluga ili 89,6 milijuna ostvarena je u drugom ovogodišnjem tromjesečju (travanj-lipanj), što je 4,5 posto više nego u prvim tromjesečju ove, te 10,2 posto više nego u drugom tromjesečju prošle godine.

Oko 93 posto ukupnih 'polugodišnjih' pismonosnih usluga ili 163,2 milijuna ostvarena je u unutrašnjem prometu, što je u odnosu na prvo lanjsko polugodište porast od 12 posto.

Iz međunarodnog prometa pak primljeno je 16,3 posto manje pismonosnih usluga nego lani ili 4,8 milijuna, a pad od 4,2 posto u ovogodišnjem je prvom polugodištu zabilježen i sa otpremljenih 7,3 milijuna pismonosnih usluga u međunarodni promet.

Statistika poštanskih i kurirskih usluga, uz usluge dostave pismonosnih pošiljki, obuhvaća i usluge dostave paketa, usluge novčanog prometa te usluge dostave brzojava.

Prema podatcima o paketnim uslugama, njih je od siječnja do lipnja ove godine bilo 1,47 milijuna, ali nema usporedbe s prošlom godinom zbog, obrazloženje je Zavoda, "prekida vremenske serije".

Od ukupnog broja paketnih usluga u unutrašnjem je prometu ostvareno 1,41 milijun, dok se preostalih 61 tisuća tih usluga odnosilo na međunarodni promet.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ukupno otpremljeno 791 tisuća brzojava ili 1,9 posto manje nego u istom razdoblju 2004..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙