FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak Plave lagune povećan na 9,8 milijuna kuna

ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Porečka hotelska tvrtka Plava lagunaprvo je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom većim od 9,8milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovala s gubitkom od5,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Porečka hotelska tvrtka Plava laguna prvo je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom većim od 9,8 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovala s gubitkom od 5,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Samo u drugom tromjesečju ove godine Plava laguna je ostvarila dobit, i to u iznosu od 7,7 milijuna kuna ili 11,82 kune po dionici, dok je gubitak za prvo polugodište iznosio 15,12 kuna po dionici, što predstavlja 69-postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kako se navodi u pojašnjenju Uprave, poslovni prihodi Plave lagune u prvih su šest mjeseci ove godine iznosili 94,6 milijuna kuna i bili su za 5 posto niži nego lani, čemu je pored nižeg obujma ukupnih noćenja (koja su također manja za 5 posto) posebice doprinijela promjena u sustavu evidentiranja prihoda u autokampovima, na temelju realizirane usluge, za razliku od sustava naplate koji se primjenjivao prethodnih godina.

Ukoliko se izvrši prilagodba lanjskom sustavu, poslovni prihodi bili bi oko 2,7 milijuna kuna veći, što bi njihovo smanjenje svelo na 2 posto niži nivo od ostvarenja u 2004., kažu u Plavoj laguni.

Financijski prihodi Plave lagune pak bilježe pad za čak 62 posto, na 4 milijuna kuna, uglavnom uslijed pozitivnih tečajnih razlika koje su u 2004. u većem iznosu evidentirane uslijed znatno višeg nivoa duga s valutnom klauzolom u odnosu na 2005. godinu, kojem su pogodovale promjene u tečaju.

Istodobno su poslovni rashodi ostali približno na prošlogodišnjoj razini, odnosno smanjeni su za svega 0,8 posto, na 106,96 milijuna kuna, uz rast pojedinih troškova koji nisu uzrokovani fizičkim obujmom prometa.

Tako je već spomenuta dinamika izvođenja i evidentiranja troškova investicijskog održavanja potencirala rast od oko 2,1 milijun kuna, a porasli su i troškovi uzrokovani većim cijenama pojedinih vanjskih usluga, poput komunalne usluge održavanja čistoće, troškova vode i sl., navodi se u pojašnjenju Uprave.

Obzirom na to u Plavoj laguni zaključuju da je uz 5 posto manje noćenja nego lani, poslovanje društva u prvom polugodištu ove godine polučilo znatno bolje rezultate od knjigovodstveno evidentiranih te 2 posto bolje od prethodne godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙