FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Kosovu počeo proces decentralizacije vlasti

PRIŠTINA, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Civilni upravitelj UN-a naKosovu Soren Jessen-Petersen u petak je pokrenuo procesdecentralizacije vlasti u pokrajini, u sklopu kojega je formirao petnovih općina.
PRIŠTINA, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen u petak je pokrenuo proces decentralizacije vlasti u pokrajini, u sklopu kojega je formirao pet novih općina.

Jessen-Petersen svojim je ukazom u petak osnovao pet novih kosovskih općina - Gračanicu kod Prištine, Đeneral Janković na kosovsko-makedonskoj granici, Junik kod Dečana, Mamušu kod Prizrena i Partešu u blizini Gnjilana.

Decentralizacija vlasti jedan je od međunarodnih standarda koji na Kosovu mora biti usvojen prije početka pregovora o konačnom statusu pokrajine.

Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana izrazio je u srijedu u Prištini, nakon višesatnog posjeta, razočaranost sporošću reformi lokalne vlasti na Kosovu. "Decentralizacija teče sporo", rekao je tada Solana novinarima, dodajući da je svoju zabrinutost zbog toga prenio predstavnicima vlasti i oporbe na Kosovu.

Srpski predstavnici ranije su napustili radne skupine za decentralizaciju i za dijalog Prištine i Beograda jer se njihovi prijedlozi navodno ne prihvaćaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙