FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Uništeni vagon uklonjen iz tunela podzemne željeznice

LONDON, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija je uklonila ostatkevagona napadnutog vlaka iz podzemne željeznice u središtu Londona uutorak kasno navečer, gotovo dva tjedna nakon terorističkih napada ubritanskoj prijestolnici, izjavila je u srijedu glasnogovornicapolicije.
LONDON, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija je uklonila ostatke vagona napadnutog vlaka iz podzemne željeznice u središtu Londona u utorak kasno navečer, gotovo dva tjedna nakon terorističkih napada u britanskoj prijestolnici, izjavila je u srijedu glasnogovornica policije.

Vagon je izvučen iz tunela u podzemnoj željeznici na Edgware Roadu i stavljen na kamion. Prolaznici su zastali i u tišini promatrali uklanjanje vagona.

Najmanje 56 ljudi je ubijeno u napadima na tri prepuna vlaka i jedan londonski autobus 7. srpnja. Među njima su i četiri bombaša samoubojica za koje je utvrđeno da su svi britanski muslimani.

Vagon su pregledali forenzičari, a sada će ga policija podvrgnuti daljnjim testovima.

Glasnogovornica londonske podzemne željeznice rekla je da je vlak na postaji Russel Square još uvijek u tunelu, dok je onaj na postaji Aldgate već uklonjen. Uprava metroa nada se da će na linijama Central i District biti uspostavljen normalni promet u roku od dva tjedna, dok bi na liniji Piccadilly promet trebao biti uspostavljen nešto kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙