FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Nizozemskoj izgrađen vikinški brod od štapića sladoleda

AMSTERDAM, 15. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U Amsterdamu će u utorakbiti porinuta replika vikinškog broda napravljena od 15 milijunaštapića sladoleda koju je izgradio bivši hollywoodski kaskader RobertMcDonald koji se nada njome i preploviti Atlantik.
AMSTERDAM, 15. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U Amsterdamu će u utorak biti porinuta replika vikinškog broda napravljena od 15 milijuna štapića sladoleda koju je izgradio bivši hollywoodski kaskader Robert McDonald koji se nada njome i preploviti Atlantik.

Vikinški brod dug 15 metara, koji je McDonald gradio dvije godine, bit će porinut u amsterdamskoj luci, a imat će 25 članova posade i biti svjetski rekorder kao najveći brod na jedra sagrađen od štapića sladoleda.

Vikinški brod na jedra i vesla izgrađen je štapićima koje su McDonald i dva volontera mukotrpno lijepili u njihovoj radionici.

"To je ostvarenje snova. Doista vrijedi uloženog teškog rada", rekao je McDonald u ponedjeljak. "Više nikada ne želim pogledati ljepilo. A ne vjerujem ni da ću žuriti ponovno pogledati štapić od sladoleda", dodao je Mc Donald, 45-godišnjak iz Jacksonvillea na Floridi.

Štapiće sladoleda uporabljene za izgradnju broda osigurali su tvrtka OLA, proizvođač sladoleda koncerna Unilever te djeca po cijelom svijetu koja su prikupljala štapiće.

McDonald, čija zaklada Sea Heart Foundation (www.seaheartfoundation) pomaže ispuniti slobodno vrijeme djeci u bolnicama, nada se svojim vikinškim brodom sljedeće godine preploviti Atlantik.

"Preploviti Atlantik na vikinški način još je uvijek krajnji cilj", izjavio je McDonald.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙