FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitska ACI marina bilježi veći posjet nego lani

SPLIT, 28. srpnja 2005. (Hina) - Splitska ACI marina, prema riječimadirektora Ede Karuze, ove će godine premašiti prošlogodišnje odličnerezultate, što znači da će primiti više od 8788 brodova.
SPLIT, 28. srpnja 2005. (Hina) - Splitska ACI marina, prema riječima direktora Ede Karuze, ove će godine premašiti prošlogodišnje odlične rezultate, što znači da će primiti više od 8788 brodova.

ACI marina u Splitu najveća je od 21 koliko ih ima u sustavu te tvrtke na hrvatskom Jadranu. Dnevno u nju uplovljava 50-ak brodova, no, ta se brojka, prema Karuzinim riječima, zahvaljujući talijanskim turistima, svakodnevno povećava. Talijani su, naime, počeli dolaziti i prije tradicionalnog "feragosta".

Osim Talijana najbrojniji su gosti splitske marine Nijemci, Austrijanci i Francuzi. Sve je više i nautičara iz Mađarske, Poljske, Slovačke i Češke.

I tijekom rujna i listopada, budući da meteorolozi prognoziraju povoljne vremenske uvjete za nautičare na srednjodalmatinskom području, u splitskoj ACI marini očekuju nastavak pozitivnog trenda poslovanja, posebno što se sve više nautičara odlučuje na plovidbu izvan glavne sezone.

Splitski ACI raspolaže s 360 vezova, uz mogućnost siderenja brodova i dužih od 60 metara, a može primiti i 60-ak brodova na "suhi vez" na kopnu, radi remonta i čišćenja te zimskog boravka.

Nautičarima su na raspolaganju priključci za vodu i struju, te kvalitetni sidreni sustav, uz najviši stupanj sigurnosti.

ACI marina u Splitu nositelj je i "Plave zastave", međunarodnog ekološkog priznanja koje dodjeljuje Europska fundacija za ekologiju pri Europskoj uniji, što je, zaključuje direktor Karuza, najbolja potvrda udovoljavanja najstrožim standardima čistoće mora, sigurnosti i usluge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙