FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamski jihad paradom obilježio povlačenje iz Gaze

GAZAIslamski jihad paradom obilježio povlačenje iz GazeGAZA, 15. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Palestinska militantnaorganizacija Islamski jihad priredila je rano u ponedjeljak ponoćnuparadu obilježavajući izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze i sa sjeveraZapadne obale.
GAZA, 15. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Palestinska militantna organizacija Islamski jihad priredila je rano u ponedjeljak ponoćnu paradu obilježavajući izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze i sa sjevera Zapadne obale.

Očevici prenose da su decesi maskiranih gerilaca hicima iz strojnica slavili početak povlačenja koje će trajati nekoliko idućih tjedana.

Parada pod nazivom "Proslava pobjede" počela je na Palestinskom trgu u središtu Gaze i proširila se ulicama diljem grada.

Pripadnici Islamskog jihada uzvikivali su da je prekid izraelske okupacije rezultat oružanih napada Palestinaca. Nekoliko militanata kleklo je na koljena izražavajući zahvalnost za ono što nazivaju "pobjedom palestinskog naroda izborenu golemim žrtvama".

Abu Mohamed, jedan od zapovjednika organizacije, izjavio je da njegovi borci "neće položiti oružje sve dok ne prestane okupacija svih zaposjednutih palestinskih područja". "Nastavit ćemo s oružanim otporom do oslobođenja svih okupiranih teritorija", istaknuo je Mohamed.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙