FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: sukob Hamasovaca i palestinskih snaga sigurnosti

GAZA, 19. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnici palestinskihsigurnosnih snaga i pokreta Hamasa pucali su jedni na druge u utorak upojasu Gaze dok su istodobno egipatski posrednici pokušavaliuspostaviti mir nakon najgorega međupalestinskog sukoba u posljednjihnekoliko godina.
GAZA, 19. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnici palestinskih sigurnosnih snaga i pokreta Hamasa pucali su jedni na druge u utorak u pojasu Gaze dok su istodobno egipatski posrednici pokušavali uspostaviti mir nakon najgorega međupalestinskog sukoba u posljednjih nekoliko godina.

U sukobima, koji su počeli nakon što su prije zore zapaljena su dva Hamasova ureda i jedan automobil, za što su hamasovci optužili pripadnike palestinskih službi sigurnosti, ranjena su jedanaestorica pripadnika palestinskih snaga sigurnosti i dvojica hamasovaca.

Hamasovci i palestinski dužnosnici međusobno se optužuju za sukobe u palestinskome izbjegličkom logoru Džabaliji.

Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas rekao je kako više neće tolerirati sukobe s pripadnicima palestinskih sigurnosnih snaga ni napade na Izrael.

Ponovno nasilje dodatno će zakomplicirati egipatska nastojanja da se uspostavi red nakon krvavih međupalestinskih sukoba koji su počeli prošlog tjedna, nakon što su palestinske snage sigurnosti pokušale zaustaviti hamasovce u pokušaju da ispale rakete na Izrael.

Egipatski posrednici trebali bi se u utorak sastati sa svim palestinskim frakcijama, uključujući i Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙