FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nađen srušeni mađarski zrakoplov i tijela dvoje poginulih

KARLOVAC, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Na brdu Medveđak Oštri u bliziniPlitvičkih jezera pronađen je u nedjelju u 11 sati i 10 minutazrakoplov Zlin 142 te dva mrtva tijela mađarskih turista za kojima setragalo.
KARLOVAC, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Na brdu Medveđak Oštri u blizini Plitvičkih jezera pronađen je u nedjelju u 11 sati i 10 minuta zrakoplov Zlin 142 te dva mrtva tijela mađarskih turista za kojima se tragalo.

Srđan Vrsalović, pročelnik Komisije za helikoptersko spašavanje rekao je Hini da je mrtvo tijelo muškarca pronađeno u avionu, a tijelo žene desetak metara dalje.

Zrakoplov se pretragom iz zraka nije mogao vidjeti jer se avion srušio u gustoj šumi, a u požaru nakon ekspolozije izgorjelo je donje granje drveća, ali ne i vrhovi.

Zrakoplov i unesrećene našla je grupa u kojoj su osmorica pripadnika Gorske službe spašavanja i jedan policajac, predvođena Ivanom Hostom.

Glavnina potrage usmjerena je na Medveđak Oštri nakon što su tri lovca, neovisno jedan od drugog, rekli ekipama da su u petak oko 19,30 sati čuli tupi udarac iz pravca Medveđaka Oštrog. Tamo je krenulo 6 od ukupno 9 ekipa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙