FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tehran optužuje Washington i London za izazivanje etničkih nemira

TEHERAN-NEMIRITehran optužuje Washington i London za izazivanje etničkih nemiraTEHERAN, 14. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Iran je u nedjelju otvorenooptužio Sjedinjene Države i Veliku Britaniju za poticanje nedavnihnemira u graničnim predjelima s Irakom gdje na jugozapadu živi arapskostanovništvo, a na sjeverozapadu kurdsko.
TEHERAN, 14. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Iran je u nedjelju otvoreno optužio Sjedinjene Države i Veliku Britaniju za poticanje nedavnih nemira u graničnim predjelima s Irakom gdje na jugozapadu živi arapsko stanovništvo, a na sjeverozapadu kurdsko.

"Dobili smo informacije po kojima su Sjedinjene Države intervenirale na sjeverozapadu Irana, što je neprihvatljivo", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi, prenosi tisak.

"Prema našim informacijama, Englezi su upleteni u nemire u Kuzistanu, neki agitatori su dovedeni u baze pod britanskom kontrolom u Iraku", dodao je.

U nemirima posljednjih mjeseci u pokrajinama Kuzistan, s brojnim arapskim stanovništvom, i Kurdistan i zapadni Azerbejdžan bilo je puno poginulih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙