FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski glasnogovornik: Počele predradnje u Isfahanu

TEHERAN, 1. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Iranski stručnjaci i inspektoriMeđunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) počeli su uponedjeljak navečer predradnje u nuklearnom postrojenju u Isfahanupotrebne prije nastavka procesa prerade urana, objavio je na državnojteleviziji glasnogovornik iranske vlade Ali Aga Mohamadi.
TEHERAN, 1. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Iranski stručnjaci i inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) počeli su u ponedjeljak navečer predradnje u nuklearnom postrojenju u Isfahanu potrebne prije nastavka procesa prerade urana, objavio je na državnoj televiziji glasnogovornik iranske vlade Ali Aga Mohamadi.

"Stručnjaci IAEA-e i naši stručnjaci počeli su postavljati nadzorne kamere i uklanjati pečate s postrojenja u Isfahanu. Čim završe, u postrojenju će se nastaviti s procesom prerade urana", rekao je Mohamadi. "Prema našem viđenju, može se smatrati da su aktivnosti u Isfahanu već pokrenute", rekao je Mohamadi.

Europska unija, IAEA i Sjedinjene Države pozvale su Iran da jednostrano ne pokreće nikakve nuklearne aktivnosti, uz američku prijetnju da će Teheran u suprotnom biti prijavljen Vijeću sigurnosti i podvrgnut sankcijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙