FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: gradska uprava o ustupanju dionica LRH-a

OPATIJA, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Iz opatijske gradske uprave danaspopodne medijima je dostavljeno pismo u kojem gradonačelnik Amir Muzur potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Upravnog odbora Hrvatskog fondaza privatizaciju (HFP) Damiru Polančecu iznosi sajalište stručnog timagradskog Poglavatsva o "nezakonitu ustupanju 84,58 post5o dionicaLiburnia Riviera Hotela (LRH) holdinzima Dom i SN."
OPATIJA, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Iz opatijske gradske uprave danas popodne medijima je dostavljeno pismo u kojem gradonačelnik Amir Muzur potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damiru Polančecu iznosi sajalište stručnog tima gradskog Poglavatsva o "nezakonitu ustupanju 84,58 post5o dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) holdinzima Dom i SN."

U pismu se, među ostalim, navodi da su nakon stupanja na snagu Zakona o HFP-u ostale na snazi odredbe Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća (ZOPDP) po kojima "slijedi da se prodaja trgovačkog društva u idealnom dijelu, odnosno dionica trgovačkog društva s kojima raspolaže HFP može valjano i zakonito izvršiti isključivo na način predviđen člankom 14. ZOPDP-u, tj. javnom dražbom ili nakon javnog prikupljanja ponuda više ponuditelja bez javne dražbe." "Neposrednom pogodbom moguća je prodaja samo u taksativno navedenim slučajevima predviđenima stavkom 2. članka 14. tog Zakona", stoji u pismu.

U nastavku je istaknuto da "iz navoda i izjava u tisku proizlazi da je, protivno pozitivnim zakonskim propisima, prodaja dionica LRH-a dvama fondovima obavljena neposrednom pgodbom" te da "sklapanje pogodbe nije drugo nego izigravanje propisa o javnoj dražbi ili prikupljanju ponuda te privilegiranje određenih vjerovnika."

Gradonačelnik Muzur zatražio je od potpredsjednika Vlade i predsjednika Upravnog odbora HFP-a Polančeca da o pismu izvijesti Upravni odbor HFP-a i Vladu kako bi oni razmotrili primjedbe o prodaji dionica LRH-a.

K tomu, zatraženo je da se Poglavarstvu i Gradskom vijeću Opatije dostave preslike svih isprava, sudskih odluka, sporazuma i nagodba koje su prethodile ili u kojima su navedene odluke o prepuštanju većinskog dijela dionica LRH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙