FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU traži da se ispitaju napadi na Poljake u Rusiji

BRUXELLES, 12. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Europska komisija u petakje zatražila od Rusije da istraži niz napada na Poljake u Moskvi.
BRUXELLES, 12. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Europska komisija u petak je zatražila od Rusije da istraži niz napada na Poljake u Moskvi.

"Očekujemo temeljitu istragu", rekao je glasnogovornik Europske komisije u Bruxellesu. "Žalimo zbog svih oblika kriminalnih djela", rekao je, a napad na poljske novinare i diplomate nazvao je "očitim bilateralnim problemom Poljske i Rusije".

U pismu ruskomu predsjedniku Vladimiru Putinu što je objavljeno u petak, poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski kaže kako je "duboko uznemiren" nedavnim nizom napada na Poljake.

"Prijeteći događaji zadnjih dana stvorili su napetu klimu" u odnosima, napisao je Kwasniewski i zatražio energične mjere radi uhićenja počinitelja.

U četvrtak navečer skupina muškaraca pretukla je dopisnika poljskoga dnevnika Rzeczpospolita kraj njegova stana u Moskvi. U pet su se dana dogodila tri slična napada usmjerena na poljske diplomate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙