FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: otvorena izložba Marcele Munger

KAROVAC, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Izložba grafika ciklusa "Polja"Marcele Munger otvorena je večeras u Galeriji ZILIK u Karlovcu.
KAROVAC, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Izložba grafika ciklusa "Polja" Marcele Munger otvorena je večeras u Galeriji ZILIK u Karlovcu.

Izložbu je otvorio likovni kritičar Nikola Albaneže.

"U usporedbi s ranijim radovima Marcele Munger današnja je izložba kompjutorske grafike izgubila na taktilnosti, ali je dobila koloristički osnažene vizije, približene sanjariji", piše Albaneže u predgovoru kataloga izložbe.

Marcela Munger diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1972. godine. Osim slikarstvom, bavi se i pedagoškim radom u školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu i na Studiju dizajna zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta. Kao član HDLU-a sudjelovala je na preko 125 grupnih i dvadeset samostalnih u zemlji i svijetu.

Marcela Munger se tijekom ovogodišnje karlovačke Zimske likovne kolonije ZILIK 2005 uključila u rad s djecom Dječjeg doma "Vladimir Nazor", te je večeras otvorena izložba u organizaciji Galerije Zilik nastavak suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙